(eigen foto)
(eigen foto) Foto: Eigen foto

Team korfbalvereniging De Horst ongeslagen kampioen

GROESBEEK/DE HORST – Afgelopen zondag stond voor korfbalvereniging De Horst 1 de laatste wedstrijd van de binnen competitie op het programma tegen DSV uit Diessen. De meiden van De Horst waren vastberaden om ook deze laatste wedstrijd te pakken en zo het ongeslagen kampioenschap binnen te slepen.

De wedstrijd begon fel en Lotte Roeloffs wist het eerste doelpunt voor De Horst te maken via een korte kans. Er volgde een spannende eerste helft waarin de score gelijk opging. Net voor rust was het Karin Hopmans die door middel van een wegtrekbal De Horst weer op voorsprong bracht. De dames gingen de rust in met een 6-5 voorsprong. In de rust kregen de dames van De Horst een goede peptalk van coach Meine Jonkers waarbij ze de opdracht kregen de voorsprong verder uit te breiden. Het was Malissa Jacobs die na rust een doorloop scoorde. Het bleef in de tweede helft spannend, maar De Horst bleef de kansen goed uitspelen. Hierdoor lukte het om de opdracht van de coach te vervullen. De wedstrijd eindigde in een 12-8 uitslag en daarmee is De Horst 1 ongeslagen kampioen in de overgangsklasse en maakt het volgend jaar de opwachting in de hoofdklasse! De doelpunten voor De Horst werden gescoord door Lotte Roeloffs (3), Malissa Jacobs (4), Jana van Empel (2) , Karin Hopmans (2) en Dianne van Kesteren (1).