(eigen foto)
(eigen foto) Foto: Eigen foto

Drie kleine paas(lente)concerten met gedichten in Historische Kerk Groesbeek

GROESBEEK – Op maandag 22 april tweede paasdag presenteert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 31ste maal een seizoenen- concert. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek.

Het thema van dit lenteconcert is 'Zacht & Kracht' en bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek en poëzie vreugdevol de nieuwe lente zullen oproepen.
In de pauzes kan men genieten van paasbrood en passie drank. Vel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Deze lente zijn uitgenodigd Johnny Rahakel, viool en Gerie Daanen, accordeon. De musici zijnbekend van de groep 'R-chestra', waarin onder andere wereldmuziek wordt gespeeld. Voor deze seizoenconcerten is er weer een nieuw en verassend programma samengesteld. Samen met Lida spelen zij duo's en trio's van heel diverse componisten zoals A. Vivaldi, J.S. Bach, Johannes Brahms, Dmitri Sjostakovitsj, Alfred Schnittke en Astor Piazzolla.

Aan de muren van de kerk zijn kunstwerken te bezichtigen van Marike Meurs. Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en woont en werkt in Bemmel. Het werk dat zij laat zien bestaat voornamelijk uit acryl op doek. De gedichten zullen worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt, terwijl Harry Janssen prachtige creaties van lentebloemen maakt uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen om 14.15, 15.15 en 16.15 uur. De entree bedraagt 12,50 euro. Bezoekers voor het laatste concert betalen 7,50, de entree voor kinderen bedraagt 2,50 euro.