(Eigen foto)
(Eigen foto) Foto: Eigen foto

Joep Arnts uit Ooij, lid van de WMO-Adviesgroep Berg en Dal

BERG EN DAL - Sinds vier jaar ben ik lid van deze adviesgroep. De WMO-Adviesgroep bestaat uit een groep vrijwilligers die zich bezig houdt met allerhande WMO-zaken, voor jong en oud. Men kan kosteloos beroep op ons doen.

"Wij hebben meerdere werkgroepen, zoals de Cliëntencontactgroep, het Regiotaxivervoer, Toegankelijkeheid, Verkeer en veiligheid. Bij de WMO-Adviesgroep houd ik mij vooral bezig met PR en de organisatie van themadagen. Ik ondersteun graag mensen met een WMO-probleem, opdat iedereen zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan het dagelijkse leven. Dit uit zich tevens in mijn andere vrijwilligers-activiteiten, als (bestuurs)lid van diverse verenigingen in ons dorp. Door mijn brede verbondenheid met de plaatselijke samenleving heb ik veel contacten op het sociale vlak. Dit betreft -in verleden en heden- huurderszaken in het algemeen, en meer recentelijk het project 'langer thuis blijven wonen' en de deelname in de werkgroep 'Dorpsagenda Ooij'. Elke eerste donderdag van de maand hebben wij als WMO-Adviesgroep een bestuursvergadering. Deze bijeenkomsten vinden afwisselend plaats in Groesbeek (De Horst), Ooij en Millingen.

Vooral voor de kerkdorpen in de polder zijn wij continu op zoek naar vrijwilligers. Wij zijn een erkende en onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente en u met raad en daad wil bijstaan. Kom eens meeluisteren bij een van onze vergaderingen (wel eerst even aanmelden) en kijk wat wij voor u of u voor ons kunt doen."