(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Thè Verploegen en Mimi van Eldonk al 63,5 jaar bij elkaar

MOLENHOEK – Thè Verploegen (84) en Mimi Verploegen – Van Eldonk (83) zijn al 63,5 jaar bij elkaar en wonen al 52 jaar aan de Lindelaan in Molenhoek.

Tijdens een fancyfair in het Nijmeegse Heesch in de tent bij het Heilig Hart klooster De Beuken liet Thè zijn oog al vallen op Mimi en wilde haar naar huis brengen in Nijmegen. Maar toen gooide de broer van Mimi Piet roet in het eten, omdat hij Mimi op moest komen halen. Twee maanden later kwam Thè Mimi tegen in Overasselt,maar toen was zij in gezelschap. Thè moest vervolgens in militaire dienst en werd uitgezonden naar Suriname waar hij zestien maanden gelegerd is geweest.

Toen hij terug kwam ging hij naar De Vrijboom in Beuningen waar een dansavond was. Wie liep hij daar letterlijk en figuurlijk tegen het lijf? Mimi! en vanaf die avond waren ze onafscheidelijk. Na 3,5 jaar verkering gehad te hebben trouwde het stel in Nijmegen en ging wonen in de Toren van Neerbosch. Daar woonde ook de moeder van Thè en zijn broer Piet. Nu woont het stel al bijna 52 jaar in een bungalow aan de Lindelaan in Molenhoek.

Thè is automonteur geweest, terwijl Mimi als caissière in diverse winkels in Nijmegen werkzaam was. Het stel heeft een zoon en een dochter gekregen en drie kleinkinderen, allen meisjes. Als hobby hadden beiden hardlopen en hebben 5,5 jaar lang iedere avond zes dagen per week 5,5 kilometer hard gelopen. En hebben samen menige kilometer gefietst. Mimi ging daarnaast iedere morgen om 07.00 uur zwemmen in De Lubert in Groesbeek.

Met hun jacht de 'Mithe ' hebben ze vrijwel alle binnenwateren in Nederland doorkruist. Mimi heeft als coupeuse altijd alle kleren voor haar kinderen en later de kleinkinderen gemaakt. Wat de gezondheid betreft hebben beiden niet te klagen. Burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar heeft dinsdagmiddag het diamanten paar bezocht met een fraaie mand met streekproducten van landwinkel Het Jachtslot. In mei vieren Thè en Mimi met familie, vrienden en kennissen het feest in De Raaf in Molenhoek.