Bevrijdingsmuseum zoekt enthousiaste vrijwilligers voor museumcafé

GROESBEEK - Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is een historisch-educatief museum over de gebeurtenissen rond de bevrijdingsge­schiedenis van Nederland en Europa in 1944 en 1945. Ook worden de ontwikkelingen van internationale samenwerking in Europa ná 1945 belicht, evenals de actuele thematiek van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Er wordt nu een fonkelnieuw museum gebouwd achter het oude museum in Groesbeek en de bezoekersaantallen zullen groeien. Daarom is het museum op zoek naar toegewijde vrijwilligers voor het museumcafé, die hun hart hebben liggen bij de vrijheidsboodschap van het museum, professioneel zijn en klantvriendelijk.

Inzet: hele dagen, minimaal twee keer per maand. In deze vrijwilligersfunctie ontvangt en bedient u de bezoekers in het café van het museum. Naast het schenken van diverse dranken en het uitserveren van broodjes, soepen en gebak bent u ook verantwoordelijk voor een schoon en opgeruimd café. Ook worden er zo nu en dan lunches voor groepen verzorgd.

Het Bevrijdingsmuseum biedt een plezierige werksfeer, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Bij aanstelling is er een scholingstraject.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Coördinator Personeelszaken, mevrouw Karen van Gelder. Telefonisch via 024-3974404 of per e-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl