(foto: Irma van de Scheur)
(foto: Irma van de Scheur)

Vernielingen in winkelcentrum

GROESBEEK – Vermoedelijk baldadige jongelui hebben vrijdagavond waaarschijnlijk na winkelsluiting diverse ergerlijke vernielingen aangericht in en rond winkelcentrum Bellevue in het centrum van Groesbeek.

Zo werden uit de vier bloemenbakken de tulpen eruit getrokken en in de winkelpaden gegooid. Eieren werden kapot gegooid en flessenmelk werd op de paden leeggegooid. Ook bij de draisine werd een grote bende aangericht door huisvuil en dergelijke te deponeren en de banken te vervuilen. De ondernemers van Bellevue zijn het onderhand zat en gaan de volgende week op gesprek bij de gemeente om een eind te maken met de vernielingen en overlast, die bijna dagelijks wordt ervaren in het winkelcentrum.

Zij eisen camera's en niet te vergeten het optreden van de boa's, want er wordt volgens hen niet of nauwelijks gehandhaafd. Iedereen was verbolgen over hetgeen zij zaterdagmorgen in het winkelcentrum aantroffen. Zij hadden te doen met Theo Weijers, die namens de gemeente Berg en Dal het centrum schoonhoudt. Ook wethouder Irma van de Scheur die toevallig zaterdagochtend boodschappen ging doen in winkelcentrum Bellevue werd geconfronteerd met de aangerichte rotzooi. Het is verschrikkelijk wat voor een bende er is aangericht. Ook zij is het er mee eens dat er maatregelen genomen moeten worden om dit in de toekomst te kunnen voorkomen, zo liet zij de ondernemers weten.

De Kiste Trui-Aspergetour, je steekt er wat van op

PLASMOLEN - Op zondag 14 april opent 't RestaurantGilde van Kiste Trui officieel het aspergeseizoen.

De gildeleden ontvangen hun gasten elk met aspergegerechten en de daarbij behorende wijnen. Verder laat aspergeteler Koen-Jos Berns een ieder kennis maken met de asperge, is er een Mini-masterclass Asperges en maakt men kennis met de legende van het Moocks Raampje.

De Aspergetour met vijf maal gerechten, wijnen en activiteiten start om 12.00 uur bij De Pannekoekenbakker in Plasmolen. Voor meer informatie: www.kistetrui.nl.

(foto: Irma van de Scheur)