(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Vonk sloeg bij Theo Schippers en Ilse van Hogezand over op schoolfeest

MALDEN – De vonk is bij Theo Schippers (87) en Ilse van Hogezand (86) overgeslagen op een schoolfeest van de HBS in Nijmegen.

Na de middelbare school gaat Theo in militaire dienst en krijgt daarna een baan bij het Ministerie van Landbouw in Den Haag. Ilse ziet kans om Theo naar Den Haag te volgen en gaat weer bij haar vader wonen. Uiteindelijk komen beiden weer terug in Nijmegen en na drie jaar verkering te hebben gehad, ging het stel op 4 april 1959 trouwen. Het jonge paar gaat aanvankelijk inwonen bij de moeder van Theo aan de Dommer van Poldersveldtweg in Nijmegen-Oost. Al snel wordt hun zoon Alan geboren en 15 maanden later is het gezin compleet met de geboorte van twee meisjes, een tweeling. Hierna verhuist het gezin naar de Geulstraat. Als de tweeling naar school gaat besluit Ilse weer te gaan werken bij het Psychologisch Laboratorium van de Universiteit, daar blijft Ilse totdat ze met de VUT gaat.

Theo is inmiddels werkzaam op de ULO aan de Wilhelminasingel en accepteert een baan als adjunct-directeur op de Westerhelling. Helaas moet hij vanwege gezondheidsproblemen met vervroegd pensioen en vindt uiteindelijk zijn plezier in bridge en het tuinieren in de volkstuin van Malden waar het gezin inmiddels in De Vang is gaan wonen. De Vang wordt al snel een zoete inval; er worden vele feestjes gegeven met als hoogtepunten de Indische rijsttafels die Ilse samen met haar moeder bereidt. Na hun pensionering beleven Theo en Ilse veel plezier van hun kinderen en zes kleinkinderen en niet te vergeten de vele reizen die het stel samen heeft gemaakt.

Het afgelopen weekend heeft het diamanten paar met naaste familie in een boerderij in den lande het feest gevierd. Burgemeester Mittendorff van de gemeente Heumen heeft het diamanten paar maandagmiddag met een bezoek vereerd en had de trouwakte uit 1959 bij haar alsmede een prachtig boeket bloemen.