(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Koninklijke Onderscheiding

voor Millingse Rinora Smit-Janssen

MILLINGEN – Tijdens de pauze van het voorjaarsconcert van fanfare Ons Genoegen in het schuttersgebouw van O.E.V. De Dröge aan de Heerbaan in Millingen heeft burgemeester Slinkman een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Rinora Smit – Janssen.

Mevrouw Smit werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke Onderscheiding omdat zij al 50 jaar spelend lid is van fanfare Ons Genoegen. Volgens Slinkman was Rinora de eerste vrouw die in een fanfare trompet speelde, alsmede de eerste en enige vrouw die de preses was en is van een fanfare. Van 1986 tot 2001 en van 2005 tot 2006 bestuurslid is geweest van de fanfare en vanaf 2006 voorzitter is van Ons Genoegen.

Ook is Rinora Smit – Janssen de drijvende kracht achter de organisatie van 'The Night of the Promz' in 2011 en 2016. En ook is zij de initiatiefneemster en medeoprichtster ( 1984 ) en zelfs voorzitster van het dweilorkest 'De Derde Helft'. "Daarnaast heb je nog gespeeld in het dameselftal van Concordia 34. Al met is deze onderscheiding welverdiend", aldus Slinkman. Onder een groot applaus spelde burgemeester Slinkman de versierselen op, die bij deze onderscheiding horen.