Portret BB KIng kleurpotlood. (foto: Tonnie Peters)
Portret BB KIng kleurpotlood. (foto: Tonnie Peters) tonnie peters

Expositie portretten en glaskunst

NIJMEGEN - Tot en met 23 juni is bij 'De hemel' kracht van ambacht, aan de Franseplaats 1 in Nijmegen, in samenwerking met 'Kiesjekunstenaar', de werken van Tonnie Peters te zien.

Tonnie is geboren op 23 februari1958 en opgegroeid in Groesbeek. Glas in lood geeft aan een ruimte een eigen sfeer. Door het steeds verschillend binnen vallen van het licht, dat door het gekleurd glas gebroken wordt, krijgt men steeds een andere gloed en een warme sfeer in het vertrek. Tonnie maakt op ambachtelijke manier glas in lood. Dit wordt in alle soorten en maten vervaardigd (in overleg met de klant natuurlijk). Dit glas in lood kan ook in thermopane gezet worden.

Glaskunst

Tevens houdt hij zich bezig met de techniek glas fusing (smelten van glas), en het al oude brandschilderen. Hier vervaardigt hij de meest mooie glaskunst mee. Nieuw bij Tonnie is het zandstralen van glas, dit in combinatie met de eerdere glaskunst geeft dit een extra dimensie aan de glas objecten. In zijn atelier aan de Frieselaan 12 in Groesbeek, worden de fraaiste objecten gemaakt.

Daarnaast maakt hij levensechte portretten van mens en dier. Men kan bij Tonnie kiezen uit, pastel-, potlood- of kleurpotlood tekeningen. Zoals Tonnie zelf zegt: "Elk gezicht is uniek en heeft zijn eigen kenmerken en details." Al deze verschillende technieken zijn te bewonderen en te koop in bovengenoemde expositie.

Keltisch objesct met technieken fusing/brandschilderen en zandstralen. (foto: Tonnie Peters)