(foto: Gerie van der Land)
(foto: Gerie van der Land)

Zomeropenstelling

kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek. Onder die naam brengt de protestantse gemeente Groesbeek in de zomermaanden hun kerkgebouw onder de aandacht. Die openstelling is speciaal bedoeld voor mensen uit Groesbeek en de regio die de kerk niet op zondag bezoeken en voor vakantiegangers.

Vrijwilligers gevraagd! In de komende zomermaanden is de kerk aan de Groesbeek met zijn eeuwenoude toren ook geopend op vrijdagmiddag. Om dat te realiseren zijn veel vrijwilligers nodig. In verband met de organisatie worden die nu al opgeroepen om zich (weer) aan te melden. De zomeropenstelling was vorig jaar een initiatief van Ben Verdonk. Het werd een succes. Daarom dit jaar weer! Marijke Bleeker, Janny Meerstadt en Gerie van der Land-Zijderveld trekken dit jaar de zomeropenstellingskar. Wie helpt mee? Iedereen mag zich aanmelden.

In de periode van 21 juni tot en met september (Monumentenweekend) is de kerk, naast de zondagse viering, geopend op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is dan vrij om binnen te lopen voor een moment van bezinning, meditatie, het aansteken van een kaars, of om te ontmoeten, kunst te kijken of zomaar een praatje.

Tijdens de openingsuren kan het gebeuren dat er muziek is of dat een koor of muziekgroep repeteert of een regionale kunstenaar aanwezig is, misschien wel aan het werk is en zijn/haar werk laat zien. Ook die kunnen zich aanmelden via info.pkn.groesbeek@gmail.com. Of bel met Janny Meerstadt 06 51052298.