Maatjes Ricky en Mientje. (foto: Judith Visser)
Maatjes Ricky en Mientje. (foto: Judith Visser)

Steeds meer maatjes vinden elkaar in de gemeente Heumen

HEUMEN - Begin dit jaar startte de Heumense campagne ‘100 maatjes gezocht!’. Het doel van deze campagne is om in één jaar tijd 100 nieuwe maatjes te werven die mensen uit gemeente Heumen een steuntje in rug kunnen geven. Dankzij deze campagne vinden steeds meer maatjes elkaar.

Uit hun verhalen blijkt hoe waardevol maatjes zijn. Ook een maatje nodig? Of wil je maatje worden? Kijk op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/heumen/maatjes-heumen. Om de drie weken gaat Ricky bij Mientje op bezoek. Ze blijken veel met elkaar gemeen te hebben en kletsen heel wat af. Via Maatjes Heumen zijn ze aan elkaar gekoppeld en inmiddels zijn ze echt elkaars maatjes geworden.

Ricky: “In onze gemeente zijn er zoveel mensen, jong en oud die een maatje kunnen gebruiken. Van harte hoop ik dat ons verhaal mensen op het idee brengt om zich ook als maatje aan te melden. Iets betekenen voor een ander, een zonnetje brengen, wat is er mooier?”

“Er was meteen een klik! Ondanks dat we ruim 20 jaar schelen. Leeftijd doet er niet toe. Wat zo leuk is, Mientje en ik komen er steeds meer achter dat we veel dingen gemeen hebben. Dus steeds genoeg onderwerpen om over te praten. Het voelt zeker niet als ‘iets goeds doen voor een ander, een verplichting of een opgave. Welnee! Het voelt ook goed voor mezelf.”

De maatjescampagne is een initiatief van (welzijns)organisaties Dichterbij, Pluryn, Malderburch centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen en gemeente Heumen.