(foto: Jakko Diepenbrock)
(foto: Jakko Diepenbrock)

Basisschoolleerlingen genieten

met volle teugen van Koningsspelen

GROESBEEK – De accommodatie van De Treffers aan het Nijerf in Groesbeek was vrijdag het domein van liefst 800 basisschoolleerlingen in de leeftijd van 7- tot 12 jaar.

De leerlingen deden mee aan de zesde editie van de Koningsspelen die daar werden gehouden. Het vorig jaar had deze spelen een internationaal tintje door de deelname van de basisschool uit Kranenburg. Maar omdat het goede vrijdag was, moesten zij verstek laten gaan. De leerlingen waren afkomstig van 't Vossenhol, De Sieppe, Op de Heuvel, Carolus, Adelbrecht, Breedeweg, De Horst en de Titus Brandsmaschool uit Berg en Dal.

Alle leerlingen werden in 32 groepen door elkaar gefutseld, verdeeld over vier velden waar op ieder veld acht activiteiten plaatsvonden. Zo kregen de kinderen van de groepen 4 - 8 te maken met de volgende activiteiten: tennis, handbal, korfbal, volleybal, voetbal, judo, turnen, sporten van Total Vit (waarvan iedereen een Bidon kreeg), diverse krachtspelen van van Deelen uit Millingen en een hardloopclinic van de Run to Day, de vervanger van de Zwitserloot Dak Run.

Ook belangrijk was de aanwezigheid van de stichting Koprol uit Nijmegen (spelen voor blinden). Deze spelen moesten met een blinddoek afgedaan worden. Om even bij te komen stonden er op alle vier velden een stormbaan, waar de jeugd zich op uit kon kuren. Voor Mitch Stekhuizen en Jakko Piepenbrock kon de dag niet meer kapot. Al vanaf januari zijn zij met de organisatie bezig en mede dankzij het mooie zomerse weer en de honderd vrijwilligers waaronder 32 leerkrachten van de deelnemende scholen is ook deze zesde editie een groot succes geworden. Het enige minpuntje was dat de ehbo-post het iets drukker heeft gehad dan voorgaande jaren, maar het waren allemaal kleine verwondingen die de kinderen hadden opgelopen. De Koningsspelen werden rond 13.00 uur afgesloten met een gezamenlijk Koningslied dat tot ver in de omgeving van De Treffers-accommodatie te horen was.