(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Werkgroep Dorpsagenda Ooij gaat

met vijf wensen naar gemeente Berg en Dal

OOIJ – Donderdagavond werd er in dorpshuis De Sprong de voortgang van de diverse werkgroepen teruggekoppeld betreffende tijdens de vergadering van de Dorpsagenda voor de Ooij. Zo'n 14 leden van diverse werkgroepen waren bijeen om uiteindelijk samen uit te maken welke agendapunten namens de Ooij kunnen worden aangeboden aan de gemeente Berg en Dal.


In ieder geval is besloten een vijftal wensen na de zomer aan het gemeentebestuur van Berg en Dal kenbaar te maken te weten;
Waterplas bij het Wilhelminaplein
Deze waterplas aan de rand van het dorp is al jaren lang een doorn in het oog van de bewoners van Ooij. Door de jaren heen is er beton in de plas gegooid en wordt nu met regelmaat gebruikt als vuilnisstort. De aanwezige ambtenaar van de gemeente Berg en Dal Cees van der Ree liet weten dat deze waterplas ook bij de gemeente inmiddels aandacht heeft.

Traplift naar het koor in de kerk van de parochie Maria ten Hemel opneming
Voor veel ouderen die naar het koor in de kerk willen is het bijna ondoenlijk om ongeschonden boven te komen. Zij willen dan ook een beroep doen op het gemeente bestuur om door middel van subsidie of fondsen een andere trap te realiseren die vooral voor ouderen toegankelijker is als deze trap .

Zandpaden houden en onderhouden
Ook vinden de werkgroepen het heel belangrijk dat de zandpaden die er in Ooij zijn worden behouden en worden onderhouden. Volgens kenners komen er op en langs de zandpaden veel bijzondere planten en diverse dieren voor. Ook voor de toeristen zijn deze paden een prachtige wandelroute waar men met rust kan genieten van de prachtige natuur die Ooij te bieden heeft.

Aantrekkelijk maken van het Renier van Ooijplein
Vrijwel het merendeel van de werkgroepen is van mening dat het Renier van Ooijplein – het hart van Ooij – aantrekkelijker gemaakt moet worden. Het moet volgens de werkgroepen een echt warm plein gaan worden met een warme uitstraling waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Welzijn jongeren van 4 tot 17 jaar
Voor de groep jongeren in de leeftijd van 4 tot 17 jaar is er helemaal niets in het dorp Ooij. Het verzoek is om wel degelijk aandacht te besteden aan deze doelgroep in de vorm van bijvoorbeeld een sportkooi, skatebaan of een childrek.

De kans bestaat nog dat er nog een wens aan deze dorpsagenda kan worden toegevoegd als die in het najaar aan de gemeente Berg en Dal zal worden aangeboden. De beide initiatiefnemers Emile Verstege en Renate de Vos zijn bijzonder tevreden over het resultaat van de Dorpsagenda. We hebben duidelijk niet voor niets diverse malen bij elkaar gezeten. De werkgroepen verdienen een compliment. Ook dank voor Patty Velthuis van Forte Welzijn die het een en ander gecoördineerd heeft aldus de initiatiefnemers.