DVSG begint slecht

GROESBEEK - Op tweede paasdag speelde DVSG uit tegen Heumen ’28. De thuiswedstrijd werd door DVSG gewonnen.

DVSG zit de laatste weken in een moeilijke fase. Het creëert wel kansen, maar weet deze te weinig te verzilveren. Vandaag is er voor gekozen om de spelwijze aan te passen en speelt DVSG met twee spitsen. Al in de 5e minuut wordt een voorzet die verlengd wordt niet weggewerkt en scoort Heumen de 1-0. Een domper voor DVSG. Als in de 10e minuut keeper Stan Peters een stuiterbal verkeerd inschat, staat het al 2-0. DVSG is voor het eerst gevaarlijk in de 25e minuut als Rico Voeten een vrije trap op de lat schiet. DVSG wisselt Wout Pouwels voor Rick Goossens. Er komt meteen meer druk naar voren door Ivo van Balkom op de half positie. Het is voor de wedstrijd én DVSG fijn dat in de 39e minuut Niek Derksen een hoge bal voor het doel inkopt en we met 2-1 de rust ingaan.

In de rust is Rick Loeffen gewisseld voor Tijs de Jong. In de 46e minuut wordt Ivo van Balkon diep gestuurd. Hij neemt de bal goed mee, loopt zijn tegenstander er uit en scoort de 2-2. De wedstrijd ligt nu weer helemaal open. Heumen en DVSG houden elkaar in evenwicht qua spel. Beiden proberen kansen te creëren, maar willen zeker geen goal tegen krijgen. In de 77e minuut scoort Heumen de beslissende 3-2. DVSG probeert nog de gelijkmaker te forceren, maar de wedstrijd is gespeeld en verloren. DVSG heeft vandaag teveel persoonlijke fouten gemaakt, maar begon ook met een te verdedigende opstelling. Beide feiten samen waren oorzaak van het verlies van deze partij.

Zondag speelt DVSG thuis tegen SCD’33, aanvang 14.00 uur.