(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto:

Albert Heijn Bellevue krijgt

dry misting bij groente en fruit

GROESBEEK – De Albert Heijnvestiging in het Groesbeekse winkelcentrum Bellevue krijgt begin juni het dry mistingsysteem bij de groente en fruitafdeling van de supermarkt. Hiermee behoort de Groesbeekse Albert Heijn tot de eerste 200 supermarkten van de ruim 1000 van het concern waar dit systeem wordt toegepast.

Bij het dry mistingsysteem worden zowel de groente als fruit beneveld met zuiver water zodat ze langer vers blijven. Ook verpakte producten met gaatjes erin kunnen op deze manier langer vers gehouden worden zoals bijvoorbeeld bananen of bospeen. Ook wordt door dit systeem de kwaliteit van de producten langer behouden.
Volgens Sander Verdijk -de supermarktmanager van de Groesbeekse Albert Heijn- willen ze de beste kwaliteit van groente en fruit blijven bieden. "Met het toevoegen van dry misting zorgen we voor een hogere luchtvochtigheid en lagere temperatuur, waardoor de product kwaliteit constanter en daarmee beter wordt. Op deze manier wordt kwaliteitsverlies van groente en bananen door vocht– en gewichtsverlies tegengegaan en hierdoor vermindering van de onnodige voedselverspilling. Daarnaast zorgt de mist voor extra beleving van verse en pure producten", aldus Verdijk. "Bij ons wordt de voedsel veiligheid en de kwaliteit van de groente en fruit continu bewaakt. Ik ben blij dat de dry misting installatie in onze super op 3 juni wordt geïnstalleerd, dit als extra service naar onze klanten." Volgens Verdijk is Albert Heijn Groesbeek de eerste supermarkt in Groesbeek, waar dit systeem wordt toegepast.