Afbeelding

Een laatste noodkreet

van Inloophuis De Korenbloem

GROESBEEK - De gasten die elke dinsdagmiddag bij elkaar komen in Inloophuis de Korenbloem onder begeleiding van gastvrouw Gerda van Boekel zijn eensluidend in hun wens dat het Inloophuis blijft voortbestaan.

Zij kwamen in contact met het Inloophuis via de huisarts, een andere gast, een pr-actie op de markt en zo nog meer. Zonder uitzondering wordt genoemd, hoe waardevol ze deze bijeenkomsten vinden. Behalve het onder elkaar zijn in een gemoedelijke sfeer noemt men als belangrijkste de veiligheid om wel en wee met elkaar te kunnen delen. Iedereen mag en kan zichzelf zijn zonder dat er geoordeeld wordt.

Gerda staat in hun ogen altijd klaar, leeft met ze mee, en niets is haar teveel, ondanks haar eigen kwetsbare lichamelijke conditie. Maar Gerda heeft wel iemand nodig die haar ondersteunt en haar kan vervangen als ze door ziekte 'n keer uitvalt. Haar woorden: "Ik voel me inmiddels een roepende in de woestijn. Veel mensen weten hoe belangrijk dit Inloophuis is. Daarom kan ik alleen nog maar zeggen: Help het inloophuis te laten voortbestaan."

Inloophuis De Korenbloem staat open voor iedereen die direct of indirect met de gevolgen van kanker of een andere ernstige ziekte te maken heeft, dus ook voor familieleden, vrienden, nabestaanden, ex-patiënten, mantelzorger. Het inloophuis biedt een prettige ontmoetingsruimte waar de koffie klaar staat en biedt hulp, begeleiding, activiteiten, contact en informatie. Een plek waar de mens centraal staat, waar men met elkaar activiteiten kan ondernemen, kan ontspannen, ervaringen en informatie kan delen.

Een inloophuis kan niet draaien zonder gastvrouwen en gastheren. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Maar voor een doorstart en goed verloop zijn op meerdere terreinen vrijwilligers nodig die graag hun ideeën, kwaliteiten en ambities willen inzetten. "Acuut zoeken wij gastvrouw/gastheer tevens voor ondersteuning activiteiten en nieuwe bestuursleden. Daarom een laatste noodkreet aan alle bewoners en organisaties van Berg en Dal. Als u vindt dat het Inloophuis een doorstart verdient, laat dan uw stem horen of meldt u aan als lid van een nieuw team. Voor uw reacties en vragen kunt u mailen naar info@inloophuisgroesbeek.nl, bellen naar 06 38287212 en u kunt ook naar het Inloophuis komen in cultureel centrum De Mallemolen op 7 mei vanaf 14 tot 16 uur."