Vocaal ensemble Pipelare. (foto: Maria Wienk)
Vocaal ensemble Pipelare. (foto: Maria Wienk)

Concert 'Gezichten van mei' door vocaal ensemble Pipelare

GROESBEEK - Op zaterdag 11 mei zingt vocaal ensemble Pipelare een programma in de hervormde kerk aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek met als thema de verschillende gezichten van mei: sereen en uitbundig, hemels en aards, vrolijk en verdrietig. De entree is 12,50 euro. Aanvang 20.00 uur.

Het is de maand van de maagd Maria, maar ook de maand waarin alles tot bloei komt, liefdes ontvlammen en soms weer even snel uitdoven. Of nooit beantwoord worden. Deze contrasten klinken in de muziek van Engelse componisten uit de vijftiende en zestiende eeuw. Op het programma staan religieuze werken zoals het Salve Regina van Peter Philips, het Ave Maria Celorum van John Dunstable en het Magnificat van Thomas Tallis. De liefde ontbrandt heftig in Fyre and lightning van Thomas Morley, maar is onbereikbaar in Weep, weep mine eyes van Thomas Wilbye. De geliefden zijn plagend of wreed, maar ook domweg gelukkig wanneer in mei de bloemen bloeien en de vogels zingen.

Vocaal Ensemble Pipelare bestaat uit twaalf geschoolde amateurzangers die onder leiding van wisselende coaches meerstemmige muziek uit Renaissance en vroege Barok laten klinken. De muzikale leiding is in handen van Kees Doevendans.