Lodie Beer
Lodie Beer Lodie Beer

Kinderboek op de koffie bij Buurtkoffie Malden

MALDEN - Thomas Verbogt noemde het verhaal 'Teer en aandoenlijk'. Illustrator Patricia Heijmen uit Molenhoek las het ook, zei spontaan: Hier wil ik mee aan de gang.” Dat stimuleerde Gerie van der Land uit Plasmolen om van haar verhaal een boek te maken. ‘Kinderboek Lodie Beer.’

De illustraties van Patricia zijn bijzonder: gescheurd uit behang. Het boek bestaat al langer. De dames kennen elkaar via een netwerkbijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers. Dat was in 2014.

Via Ton Hoogstraten, de initiatiefnemer van BuurtKoffie Malden, kwam het boek weer van de plank. Opeens was Kinderboek Lodie Beer weer actueel! Gerie vertelde over ‘hoe het kwam’ en in het kort waar het over gaat. Over scheiden, verdriet en vriendschap. Over dat kleur er niet toe doet en ook niet of je een jongen of een meisje bent. Patricia liet zien hoe zij de illustraties maakte. Het werd een plezierige middag. Het boek gaf leuke gesprekken en verschillende bezoekers kochten het boek.

Kinderboek Lodie Beer werd in eigen beheer uitgebracht. Patricia en Gerie zijn er helder over: “Daar worden we niet rijk van. Wel blij. Net zoals van deze middag!” Buurtkoffie Malden. is iedere dinsdagmiddag van twee tot vier in Malderburch Malden. Ontmoeten en verhalen delen. BuurtKoffie Malden is bestemd voor alle 55-plussers uit Malden en verder voor iedereen die het leuk vindt om ernaartoe te gaan.