Groesbeekse Boys maakt zich op voor het kampioenschap. (foto: Will Verbeeten)

Groesbeekse Boys maakt zich op voor kampioenschap

BREEDEWEG - Koploper Groesbeekse Boys maakte afgelopen zondag geen fout en won overtuigend met 1-3 van Batavia. Omdat Ewijk verassend onderuit ging tegen SV Nijmegen bedraagt de voorsprong op deze concurrent zeven punten. Met nog drie wedstrijden te gaan kan het team uit Breedeweg bij winst op Diosa het kampioenschap binnenhalen. Deze wedstrijd wordt zondag 12 mei op sportpark Breedeweg gespeeld.

Gedurende de hele wedstrijd had Groesbeekse Boys het overwicht. In de eerste helft werden diverse kansen gemist. Dave Kleijnen was een aantal keren dicht bij de openingstreffer maar moest in de goed keepende Batavia doelman Luc Geijsen zijn meerdere erkennen. De gastheren kwamen zelfs tegen de verhouding in op voorsprong. Bij één van de spaarzame uitvallen wist Boys doelman Mike Verriet redding te brengen op een kopbal maar in de rebound werd hij alsnog verslagen.

Na de thee was eenzelfde spelbeeld te zien. Nu lukte het Groesbeekse Boys wel om het krachtverschil in doelpunten uit te drukken. Eerst was het Thom Jochoms welke een penalty binnen schoot nadat Dave Kleijnen in het strafschopgebied gevloerd was. Ruben de Bruin bracht de geel-zwarte formatie op 1-2 voorsprong door een mooie combinatie met Dave Kleijnen koelbloedig af te ronden. Tien minuten voor het eindsignaal gooide Bram de Bruin met zijn treffer de wedstrijd definitief op slot.

Groesbeekse Boys speelt zondag 12 mei op sportpark Breedeweg de eerstvolgende wedstrijd. Tegenstander is dan Diosa. Aanvang de wedstrijd is 14.00 uur.