Foto: Joop Verstraaten
Foto: Joop Verstraaten Foto:

Tom Bloemberg carrousellid

in gemeente Berg en Dal

BERG EN DAL – Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal heeft donderdagavond tijdens de reguliere raadsvergadering in het gemeentehuis in Groesbeek de 37-jarige Tom Bloemberg benoemd tot carrousel lid van de gemeente Berg en Dal.

Tom komt namens de D66-fractie in de carrousel van de gemeente. Tom woont in Beek en is in het dagelijks leven docent chemie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij heeft zich drie maanden geleden aangesloten bij de D66 afdeling Berg en Dal, omdat het klimaatstandpunt van de partij hem wel aansprak.

Verbod voor gebruik van plastic confetti en oplaten ballonnen

BERG EN DAL - Voordat de raadsvergadering begon sprak mevrouw Abels de raadsleden toe. Zij maakte zich ernstige zorgen hoe er omgegaan wordt met de natuur. Met name het gebruik van plastic zorgt voor afgifte van chemische stoffen in de natuur.

Ook het oplaten van ballonnen die her en der terecht komen in de natuur waar dan ook weer de dieren de dupe van worden moeten verboden worden, aldus mevrouw Abels. Zij was blij dat D66 en VOLG een motie hebben ingediend met betrekking tot het verbieden van plastic confetti en het oplaten van heliumballonnen. Raadslid Vorderman D66 liet weten dat plastic slecht voor ons is, als je nagaat dat er per jaar miljoenen ballonnen de lucht in gaan.

Zij stelde voor de APV aan te passen op verbod van plastic confetti en het oplaten van heliumballonnen. Het college alsmede het merendeel van de raadsleden steunde de motie waardoor het verboden wordt plastic confetti en het oplaten van heliumballonnen. Alleen Hennie Eikholt en Ruud Verstraaten van de GVP waren tegen. Als je iets in de APV opneemt, moet je handhaven en dat is in dit geval onmogelijk. Daarom zijn wij tegen, aldus Eikholt. Burgemeester Slinkman stelde voor het verbod in te laten gaan en dit in de nieuwe APV op te nemen. Daar ging de gemeenteraad mee akkoord.