(foto: René Hendriks)
(foto: René Hendriks)

KBO's Beek, Kwieke Beekse Ouderen

BEEK - Vijftien Kwieke Beekse Ouderen stapten vrijdag 26 april om 10.00 uur voor de eerste keer weer dit seizoen op de fiets.

De tocht was uitgezet door penningmeester, Gerard de Bruin, en hij liet de deelnemers genieten van een route die niet zonder hindernissen en obstakels verliep. Wie denkt er bijvoorbeeld nog aan schapen bij De Hezelpoort, waterleidingbuizen waar men overheen moest klauteren, je maakt het mee bij de KBO Beek. Een reportage is te zien op de site 'Welkom In Het Laag.nl'. De tocht ging via Persingen naar Nijmegen, het land van Maas en Waal, langs leuke huisjes en mooie landschappen met veel bloesem, er werden vogels gespot en in brasserie De Provence in Beuningen bood onze penningmeester de leden een consumptie aan. Verder langs de fruitbomen en paardenbloemen naar de Altena, een mooie locatie langs de Waal waar er met een drankje werd bijgepraat.
Het laatste stuk ging via het gedenkteken bij de Oversteek, de nevengeul, terug naar Beek. Een geslaagde eerste tocht van het seizoen, vonden de leden. Ook genieten van een heerlijk uitje op de fiets, de laatste vrijdag van de maand voor een grote tocht of iedere maandagmiddag van een kleinere tocht en natuurlijk ook nog van alle andere activiteiten die de KBO Beek voor u iedere keer in petto heeft? Voor 20 euro per kalender jaar maakt u het zelf mee, samen met vrienden en bekenden wordt het nog gezelliger.