(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Zes herdenkingen in gemeente Berg en Dal

BERG EN DAL – Naast de grote herdenking op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg voorafgaande een Stille Tocht vanaf het gemeentehuis in Groesbeek, waar burgemeester Slinkman namens het gemeentebestuur van Berg en Dal vertegenwoordigde, waren er nog vijf herdenkingen in Berg en Dal.

Berg en Dal. Om 18.30 uur begon een herdenking bij het monument de Naald aan de Clarenbeekseweg. Daar werd de gemeente vertegenwoordigd door het raadslid Rob Verheijen. Na de herdenking vertrokken de aanwezigen naar de Canadese Erebegraafplaats.
Millingen aan de Rijn. Om 19.00 uur begon de herdenking met een dienst in de Sint-Antonius van Paduakerk. Na de dienst vertrokken de aanwezigen in een Stille Tocht naar het monument bij het Kulturhus aan de Heerbaan waar een herdenking plaatsvond. Hier werd de gemeente vertegenwoordigd door wethouder Nelson Verheul.
Leuth. In het Kulturhus in Leuth begon zaterdagavond om 19.00 uur de herdenking die in het teken stond van de gesneuvelde dorpsgenoten en militairen tijdens de oorlog. Vandaar vertrok men in een Stille Tocht naar de gedenktenen op het plein voor de kerk waar de namen van de gesneuvelden zowel dorpsgenoten als militairen in herinnering blijven. Hier werd de gemeente vertegenwoordigd door Florian Gödderz.
Beek. Hier begon de herdenking met een oecumenische kerkdienst in de Heilige Bartholomaeskerk. Vandaar vertrokken de aanwezigen voorafgegaan door Schutterij BUB naar het Bevrijdingsmonument. Daar vond een indrukwekkende herdenkingsplechtigheid plaats waar Harmonie KNA voor de muzikale omlijsting zorgdroeg. Hier werd de gemeente vertegenwoordigd door raadslid Theo van der Velden.
Ooij. Hier vond de herdenking plaats in en om de Hubertuskerk waar om 19.00 uur een H. Mis begon waar het gemengd Koor, Schutterij Eendracht en muziekvereniging De Ooijse Toekomst hun medewerking aan verleende. Na de H. Mis werd de herdenking voortgezet bij het Oorlogsmonument voor de kerk waar kapelaan Rudo Franken de namen van de Ooijse oorlogsslachtoffers voorlas. Raadslid Ria Barber was er bij namens de gemeente Berg en Dal.

(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Karola Hendriks)
(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Joop Verstraaten)