(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Op 't dansen leerden Henk Janssen en Tonny Kleisterlee elkaar kennen

MALDEN – Het was de jeugd van de Broerdijk in Nijmegen dat elkaar iedere zaterdag het dansen deden leren. Een schoolvriendin van Tonny Kleisterlee kwam ook dansen en bracht haar broer ook mee en die bracht zijn vriend Henk mee. Het duurde een beetje voordat Henk een afspraakje maakte met Tonny, omdat hij toen een beetje bleu was.

Maar Henk hield vol om iedere zaterdag bij Tonny thuis te gaan dansen en soms gingen ze wel met 15 man in een VW Pick Up elders dansen, meestal in het weekend. Uiteindelijk kwamen ze toch bij elkaar. Na 3 jaar verkering te hebben gehad ging het stel trouwen in Nijmegen en gingen ze 1,5 jaar inwonen bij de ouders van Tonny aan de van Heemskerkstraat in Nijmegen en ze wonen nu alweer 56 jaar aan de Rozenstraat in Malden.

Henk is ruim 25 jaar chauffeur geweest bij het Nijmeegse glasbedrijf Veromco, terwijl Tonny velen jaren werkzaam is geweest bij de thuiszorg in de gemeente Heumen. Het stel heeft drie kinderen gekregen: 2 dochters en 1 zoon, 3 kleindochters en 2 achterkleinkinderen. Als hobby heeft Henk een modelspoorbaan op de bovenverdieping van zijn woning staan. Daar is Henk in ieder geval bij slecht weer vaak te vinden. Daarnaast zijn vogels zijn lust en zijn leven. Zelf fokt Henk kanaries, en ook

de vogels in de natuur komen bij Henk en Tonny ook niets te kort. Tonny gaat dagelijks wandelen met de honden in de bossen niet ver van hun woning. De mensen die met hun honden wandelen kennen elkaar alleen van de naam van de honden en zo leg je de contacten, aldus Tonny. Tonny is ook een kei in het maken van kaarten en niet te vergeten gedichten maken. Ze bezoekt ook graag musea. Beiden zijn bijzonder trots dat ze een schriftelijke felicitatie hebben ontvangen van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en van de Commissaris van de Koning in de Provincie Gelderland. Burgemeester Mittendorff bracht woensdagmiddag een bezoek aan het diamantenpaar vergezeld van de ingelijste trouwakte uit 1959. Die krijgt een mooi plaatsje liet Tonny aan de burgemeester weten.