(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Piet en Tonnie Thijssen-Janssen eigenlijk platina paar...

MOOK - Ruim zeventig jaar geleden ontmoette Piet Thijssen (91) uit Milsbeek Tonnie Janssen (88) uit Mook in een grote feesttent in het Limburgse Wehl. Tonnie was daar met haar vriendin een nichtje van Piet en zo raakten ze met elkaar aan de praat.

Ze zijn samen naar huis gefietst maar toen sloeg de vonk nog niet over, dat gebeurde enkele weken later op de Middelaarse kermis toen ze elkaar weer tegen kwamen. Vanaf die tijd zijn Piet en Tonnie nu al 70 jaar bij elkaar. Eerst vijf jaar verkering en toen zijn ze getrouwd en vieren binnenkort hun briljanten bruiloft.

Tonnie weet het zich nog als de dag van vandaag te herinneren dat ze vier bruidskinderen hadden bij hun trouwpartij (kinderen van broers en zusters). Die komen allemaal op het feest – allemaal in de 70 jaar - met aanhang. Prachtig toch, aldus Tonnie. Piet heeft in 1952 de bakkerij van zijn vader in de Milsbeek overgenomen tot 1956. Omdat hij niet aan bakkers kon komen is hij er mee gestopt en is een champignonkwekerij begonnen in Mook.

Het briljanten paar heeft drie dochters gekregen en drie kleinkinderen (1 jongen en 2 meisjes). Het paar heeft twaalf jaar lang in Spanje overwinterd waar ze met de caravan in twee dagen naar toe reden. Daar is Piet op zijn 82ste jaar mee gestopt, hij vond het zelf te link worden. De hobby van Piet is tuinieren – dat is ook te zien aan zijn grote prachtige tuin bij hun bungalow in Mook -, en heeft de cursus snoeien en bloemschikken gevolgd waar hij de enige man was. De tweede hobby van Piet is koken en daarmee verwent hij Tonnie iedere dag, want hij kan zo in een restaurant aan de slag, aldus Tonnie. Als er nog tijd over is gaat Piet graag wandelen. Tonnie heeft naast de opvoeding van haar drie dochters veel vrijwilligerswerk in Mook gedaan. Zo heeft zij jaren in het schoolbestuur gezeten, in bestuur van de vrouwenbeweging en is 32 jaar actief geweest bij Zonnebloem afdeling Mook, waarvan jaren als voorzitter. Burgemeester Gradisen kwam het briljanten paar woensdagmorgen bezoeken en bracht een mand met streekproducten van de Landwinkel bij het Jachtslot voor hen mee. Wat de gezondheid betreft hebben zowel Piet als Tonnie niet te klagen.