Groesbeeks Gemengd Koor moet uitzien naar andere

repetitieruimte

GROESBEEK – Het Groesbeeks Gemengd Koor is te kennen gegeven, dat het uit moet gaan zien naar een andere repetitieruimte. Dat heeft de beheerder van de Mallemolen hen laten weten.

De gemeente is met het Montessori College overeen gekomen dat het de benedenverdieping van De Mallemolen in gebruik gaat nemen en nog een gedeelte van de begane grond. Hierdoor kunnen niet alle huurders van De Mallemolen meer terecht. Het Groesbeeks Gemengd Koor kan wel een ruimte krijgen, maar die is maar eens in de veertien dagen beschikbaar en dat is voor ons geen optie, aldus voorzitter Jan Medendorp. Met een tussenpose huren wij al vele jaren de ruimte in De Mallemolen en nu kunnen wij op zoek gaan naar een andere accommodatie, die moeilijk te vinden is.

Het Groesbeeks Gemengd Koor bestaat al 76 jaar en heeft momenteel 65 leden, vertelt Jan Medendorp. Martijn Arents beheerder van De Mallemolen werd door een beleidsmedewerker van de gemeente Berg en Dal op de hoogte gesteld van de verhuur van de ruimte aan het Montessori College. Toen Martijn liet weten dat er huurders inzaten, liet de ambtenaar weten 'het maar te regelen met de huurders'. Het bestuur van het Groesbeeks gemengd Koor heeft getracht wethouder cultuur Annelies Visser te benaderen. "Maar daar is geen afspraak mee te maken", aldus een teleurgestelde Jan Medendorp, "die is niet te spreken te krijgen. Momenteel zitten we met het koor in een drukke periode zoals de voorbereiding van het pinksterconcert met als thema 'That's the Spirit ' eind juni in de Cosmas en Damianuskerk en niet te vergeten het concert met het Zuid-Afrikaans koor, met wie we steeds een volle kerk mee krijgen." Jan Medendorp hoopt dat er een geschikte repetitieruimte te vinden is en vindt het jammer dat de wethouder en de afdeling cultuur een dergelijk koor, dat bekendheid geniet in de hele regio en ver daarbuiten in de kou laat staan.