Afbeelding
Foto:

Henk en Martha Baake – Beersma zestig jaar getrouwd

MALDEN - Op 3 juli waren Henk Baake en Martha Beersma 60 jaar getrouwd. Een feestelijke gebeurtenis, zeker omdat burgemeester Marriƫt Mittendorff van de gemeente Heumen speciaal even langs kwam om een bloemetje te brengen en een ingelijste kopie van de trouwakte te overhandigen.

Henk is 88 jaar oud en geboren in Hengelo, Overijssel. Martha is 83 en geboren in Joure, Friesland. In 1948 verhuisde Martha naar Hengelo. Toen ze allebei bij Holland Signaal in Hengelo (bouw radarsystemen) werkten, leerden ze elkaar daar kennen en sloeg de vonk over. In 1959 zijn ze getrouwd. In 1960 werd hun dochter geboren en enkele jaren daarna verhuisde het gezin naar Nijmegen, waar Henk ging werken bij computerbedrijf Friden (het latere Singer/Tealtronic). Daarna werkte Henk bij Texas Instruments in Almelo en tenslotte, tot aan zijn pensioen, bij EMI platen en compact discs in Uden.

In 1973 verhuisde het gezin naar Malden, dat zo mooi was omdat het zo landelijk gelegen was. In die tijd gaf Henk de discoshow 2x2+1, die vaak optrad voor de jeugd in Malden, technische ondersteuning. Ook denken ze nog altijd met genoegen terug aan het carnaval in De Molen in Malden.

Toen er twee kleinkinderen kwamen, ging Martha drie dagen in de week oppassen. Na het pensioen van Henk kwam hij haar daarbij helpen. Hun vakanties brachten ze 20 jaar op rij (!) in Engeland door, met de vouwwagen en later met de caravan. En toen ze in 2004 45 jaar getrouwd waren, trokken ze met kinderen en kleinkinderen naar de westkust van de USA als een soort herinneringstrip, omdat Henk daar in zijn Singer-tijd veel had gewerkt. Dat reizen smaakte naar meer; zo hebben ze daarna nog twee trips naar de oostkust van de USA gemaakt.

Het 60-jarig huwelijk wordt binnenkort uitgebreid gevierd met familie en vrienden en ze hopen er een echt reĆ¼niefeest van te maken.