Aandacht voor gynaecologische kanker met de Nijmeegse Vierdaagsebadge

NIJMEGEN - Voor de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft Leo Verhees, zich ook dit jaar weer sterk gemaakt om de 'medaille-badge' op te dragen aan Stichting Ruby and Rose. De badge is een collectors item dat, gezien de datering, in beperkte oplage wordt uitgegeven. Per afstand is er een versie van het embleem; voor de 30km, de 40km, de 50km, nu aangevuld met een speciale 'verzorgers-badge'.

Leo Verhees was ruim 30 jaar lid van het Uitvoerend Comité 4Daagse en behartigde vanaf de 60e vierdaagse de souvenirverkoop voor de organisatie. Door omstandigheden binnen zijn familie raakte hij nauw betrokken bij Stichting Ruby and Rose. Daarom doneert hij een euro per verkochte badge aan de stichting! Met uw aankoop van de badge steunt u daarmee de strijd tegen vrouwenkanker! Het embleem is te koop tot 15 augustus via de webshop van Stichting Ruby and Rose www.rubyandrose.nl en tijdens de vierdaagseweek voor acht euro bij de promotiestand van Praefero op de Wedren in Nijmegen.

Ruby and Rose

Stichting Ruby and Rose zamelt gelden in voor de strijd tegen vrouwenkanker. Er is te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen vrouwen kunnen treffen. Jaarlijks krijgen ca. 4.700 vrouwen in Nederland een vorm van kanker aan onder andere de baarmoeder(hals), baarmoeder, eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1.900 vrouwen overlijden jaarlijks aan de gevolgen.

Over eierstokkanker weten wij nog bitter weinig. Ieder jaar worden ongeveer 1.300 vrouwen slachtoffer van eierstokkanker en overlijden er 1.100 vrouwen aan deze ziekte in Nederland. Meer geld voor onderzoek naar vroegere opsporing en betere behandeling van deze ziekte is daarom hard nodig.

Voor meer informatie: info@rubyandrose.nl of bezoek onze website www.rubyandrose.nl.