Afbeelding

Zestigjarig huwelijksjubileum

familie Lochtenberg-Mijling

MALDEN - Op 4 juli 1959 traden Frans Lochtenberg en Annie Mijling in het huwelijk in Nijmegen. Dat is deze week zestig jaar geleden en natuurlijk reden voor een feestje.

Dat feestje is al gevierd in de Bistro in Malderburch; hierbij waren familie en vrienden aanwezig. Enkele dagen later kwam burgemeester Marriƫt Mittendorff namens de gemeente Heumen een bloemetje aanbieden alsmede de originele trouwacte. Hiermee was het stel erg verguld.

Frans en Annie zijn allebei geboren in Nijmegen: Frans in 1932 en Annie in 1939. Beiden ook uit grote gezinnen: Annie uit een gezin met dertien kinderen en Frans uit een gezin met zeven kinderen.

Kort na hun huwelijk vertrok het stel naar Australiƫ, waar Frans diverse baantjes heeft gehad. Daar ook werd hun oudste dochter geboren. In 1964 keerde het stel terug naar Nederland. Ze kregen nog twee kinderen. Frans en Annie gingen wonen in Hatert en later, in 2002, zijn ze verhuisd naar Wijchen. Sinds 15 december 2011 woont het paar in Malden.

Annie heeft gewerkt bij een wasserij en Frans bij de Splendor Gloeilampenfabriek; later is hij gaan werken bij de technische dienst van Berkenoord (later PCN Psychiatrisch Centrum Nijmegen). De vakanties werden vroeger vooral gevierd in Oostenrijk, waarbij het gezin de auto met caravan meenam. Tegenwoordig doen Frans en Annie het rustig aan en zijn ze heel tevreden in Malderburch.