Nieuw familiepad in Heumensoord

MALDEN - Natuurmonumenten zorgt voor een betere toegankelijkheid van de natuur voor mensen met een fysieke beperking. In het kader van het project ‘natuur voor iedereen’ is in natuurgebied Heumensoord een nieuw familiepad aangelegd.

Het pad, vanaf de parkeerplaats Beukenlaan, gelegen aan de Scheidingsweg in Malden, is geopend door wethouder Velthuis van de gemeente Nijmegen.

“Heumensoord vormt 500 hectare aan rust en ruimte, en dat zo dicht bij de stad. Je kunt hier genieten van de statige beukenlanen, bloeiende rododendrons en open heideterreinen. In Heumensoord lopen diverse wandel- en fietspaden maar er is nog geen pad aanwezig voor mensen die niet zo ver kunnen wandelen. Daar wilde Natuurmonumenten verandering in brengen. Vorig jaar is samen met Kenniscentrum Groen & Handicap een 2 kilometer lange route uitgezet door het gebied.

Inmiddels is het nieuwe pad gerealiseerd. Er is gezorgd voor een natuurlijk uitziende verharding zodat de gebruikers zo min mogelijk gestoord worden in hun beleving. Ook zijn er twee extra rustpunten gecreëerd d.m.v.het plaatsen van twee bankjes langs het pad, zijn de informatieborden vervangen en maakt de bewegwijzering d.m.v. blauwe pijlen het pad helemaal af. De route is ongeveer twee kilometer lang en vormt een leuke ronde door het gebied heen.

Het nieuwe pad in Heumensoord maakt deel uit van het project ‘natuur voor iedereen’ en is gerealisserd met steun van de Nationale Postcode Loterij, HandicapNL, het Kenniscentrum Groen & Handicap, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en de Speeltuinbende.