Nieuw familiepad in Heumensoord

MALDEN - Natuurmonumenten zorgt voor een betere toegankelijkheid van de natuur voor mensen met een fysieke beperking. In het kader van het project ‘natuur voor iedereen’ is in natuurgebied Heumensoord een nieuw familiepad aangelegd. Het pad is bereikbaar vanaf de parkeerplaats Beukenlaan, gelegen aan de Scheidingsweg in Malden.

“Heumensoord vormt 500 hectare aan rust en ruimte. Je kunt hier genieten van de statige beukenlanen, bloeiende rododendrons en open heideterreinen. Er lopen diverse wandel- en fietspaden maar er was nog geen pad aanwezig voor mensen die niet zo ver kunnen wandelen. Nu wel! Samen met Kenniscentrum Groen & Handicap is een twee kilometer lange route uitgezet door het gebied.

Er is gezorgd voor een natuurlijk uitziende verharding zodat de gebruikers zo min mogelijk gestoord worden in hun beleving. Ook zijn er twee extra rustpunten gecreëerd d.m.v.het plaatsen van twee bankjes langs het pad, zijn de informatieborden vervangen en maakt de bewegwijzering d.m.v. blauwe pijlen het pad helemaal af.

Het nieuwe pad in Heumensoord maakt deel uit van het project ‘natuur voor iedereen’ en is gerealisserd met steun van de Nationale Postcode Loterij, HandicapNL, het Kenniscentrum Groen & Handicap, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en de Speeltuinbende.

Wordt ook Taalmaatje!

BERG EN DAL - Om anderstaligen zoveel mogelijk mee te laten doen in de samenleving is het van belang dat zij de taal goed oefenen. Vrijwillige Taalmaatjes begeleiden en ondersteunen anderstaligen die Nederlands willen leren of hun Nederlands willen verbeteren. Wekelijks helpt de taalvrijwilliger individueel of in een taalgroep mee.

Voor een nieuw te starten Taalgroep in Millingen is Forte Welzijn op zoek naar vrijwilligers die samen een kleine taalgroep willen begeleiden. Deze groep heeft maximaal acht deelnemers en vindt iedere week plaats voor 1,5 uur. "Hiervoor hebben we nog minstens drie vrijwilligers nodig die zich willen inzetten vanaf begin 2020. Als er genoeg aanmeldingen zijn en er wordt snel geschakeld, kunnen we eventueel ook in september starten. Begin september starten in Beek en Groesbeek al taalgroepen. De taalgroep duurt 20 weken, hierna kan men gekoppeld worden aan een taalmaatje. Heeft u interesse om taalmaatje te worden? Dan kunt u zich ook aanmelden".

Heeft u belangstelling en respect voor andere culturen, een goede beheersing van de Nederlandse taal en kunt u wekelijks twee uur vrij maken voor de taalgroep en samenwerken? Bent u zorgvuldig, gestructureerd, betrouwbaar en woonachtig in gemeente Berg en Dal? Neem dan contact op met Lisanne Bron lisanne.bron@fortewelzijn.nl of bel naar 06 83544053.