Deuren open: welkom! (foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
Deuren open: welkom! (foto: Gerie van der Land-Zijderveld) Gerie van der Land-Zijderveld

Zomeropenstelling van

de kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - Op vrijdag 2 augustus: Open Huis in de kerk! aan de Groesbeek. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom!

Met de zomeropenstelling zet de protestantse gemeente Groesbeek niet alleen op zondagmorgen, maar ook op vrijdagmiddag de kerkdeuren wagenwijd open. Dan is er gelegenheid om vrij binnen te lopen, de kerk en de kunst te bekijken, te luisteren naar muziek of een kaarsje aan te steken en even stil te zijn. Gezellig een praatje maken kan ook! Er zijn mensen die iedere week even binnenkomen. "Gezellig, de koffie staat altijd klaar."

Sinds 1612 viert de protestantse gemeente te Groesbeek haar diensten in de kerk aan de Groesbeek. Maar de geschiedenis van het mooie kerkje is veel ouder. Rond 1050 werd op die plek de eerste kerk gebouwd. En de toren stamt uit circa 1375. Dat is allemaal te lezen in het boek ‘Geschiedenis van Groesbeekse oudste kerk,’ dat is samengesteld door G.G Driessen uit Groesbeek en in de kerk te koop is.

Vrijdag 2 augustus musiceert blokfluitkwartet Musica Agatha, bestaande uit Twan Elissen, Lia van Elk, Marijke Elissen en Jacqueline den Boer. Ook alle muzikanten verlenen vrijwillig hun bijdrage. Organist en blokfluitkwartet omlijsten daarmee de schilderijenexpositie van de Groesbeekse beeldend kunstenaar Ingrid Claessen. Expositie Encaustiek, schilderen met was en warmte, is nog te zien tot en met 2 augustus. De weken daarna tot en met Open Monumenten Weekend is er een foto-expositie van Jannie Schaapman uit Groesbeek.www.pkn-groesbeek.nl.