(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Bijzondere toetertocht door polder

BERG EN DAL - Een bijzondere stoet voertuigen trok op zondag 28 juli door de gemeente Berg en Dal.

Wie op het getoeter afkwam zag onder meer een grote vrachtwagen, een politieauto, een brandweerwagen en de marechaussee zien passeren. Bijzonder waren niet alleen de voertuigen, maar ook de inzittenden: naast elke chauffeur zat namelijk een bijrijder met een verstandelijke beperking te glunderen.

De toetertocht is een initiatief van VOF Allemeien, een kleine particuliere zorginstelling in Persingen die woonzorg en dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Brandweer, politie, marechaussee, landmacht en talloze bedrijven uit de regio stelden belangeloos hun voertuigen, chauffeurs en sponsorgoederen ter beschikking om de cliƫnten van Allemeien een onvergetelijke dag te bezorgen.

Het konvooi startte vanaf de Leuthsestraat in Persingen en gingen via Kekerdom, Leuth, Beek-Ubbergen en over de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Na de lunchpauze vertrokken ze weer via Berg en Dal naar Ubbergen, langs het Hollands-Duits Gemaal en de Bizonbaai, om weer te eindigen in Persingen. De deelnemers genoten zichtbaar, met een warm onthaal langs de route en zwaaien vol enthousiasme terug.