Aangifte doen van diefstal loont!

HEUMEN - Op dinsdag 23 juli kwam bij de gemeente een mail binnen van een mevrouw uit Malden, die een e-bike had gevonden en in haar garage had geplaatst. Ze zou deze fiets in bewaring houden tot de eventuele eigenaar/gedupeerde zich zou melden. De eerlijke vinder had bovendien ook een berichtje geplaatst op de buurt Whats-app uit haar wijk.

Het betrof een Sparta e-bike van slechts drie jaar oud, die weliswaar niet op slot stond, maar wel achter een dichte poort op een terrein in Mook. De eigenaar, een oudere heer, was op dat terrein met nog elf vrijwilligers bezig met vrijwilligerswerk. Een brutale actie van de dief om onder de ogen van een groep hard werkende mannen een fiets te stelen! Vervolgens heeft de eigenaar op 15 juli aangifte gedaan van diefstal van zijn e-bike.

Na het binnenkomen van de melding van een gevonden fiets heeft de bedrijfsleider van de buitendienst van de gemeente Heumen zoals gebruikelijk allereerst het 'register gestolen fietsen' van de RDW geraadpleegd, het merk en framenummer ingevoerd waarna deze fiets meteen naar boven kwam en als gestolen te boek stond. Na contact met leverancier en wijkagent werd al snel de rechtmatige eigenaar achterhaald.

Op woensdag 24 juli zijn zowel de vinder als de gedupeerde met elkaar in contact gebracht en is de fiets dezelfde dag nog aan de rechtmatige eigenaar overhandigd.

Tussen de datum van de aangifte en het retourneren dan deze e-bike zitten welgeteld negen dagen, dus het loont zeker de moeite om altijd aangifte te doen van diefstal bij de politie en als vinder het gevonden goed bij de gemeente te melden.