Experimenteer met een greenscreen in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman)
Experimenteer met een greenscreen in de bieb. (foto: Marcel Krijgsman) Marcel Krijgsman

In de bieb is van alles te doen...

REGIO - Er valt ook dit seizoen weer genoeg te zien, te leren en te beleven in de bibliotheken in de gemeenten Berg en Dal en Heumen.

In het nieuwe programmaboekje van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn alle activiteiten voor het seizoen 2019/2020 gebundeld.

Nieuw dit jaar is de DigiDemo 50+. Tijdens deze gratis demonstraties kunnen 50-plussers kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals Virtual Reality en een greenscreen. Met een VR-bril op waan je je even in een andere wereld. Ook nieuw zijn de verhalen voor kinderen uit de teletijdmachine: verhalen over andere tijden en werelden.

Verder vinden er weer een aantal hoorcolleges plaats in diverse bibliotheken. Een tipje van de sluier: natuurliefhebber Jan Nillesen vertelt op 18 september in Bibliotheek Groesbeek over de geschiedenis van het Groesbeekse landschap. In de bibliotheken in de gemeente Berg en Dal vinden het hele seizoen weer de populaire Boek & Buffet-bijeenkomsten plaats: tijdens een buffet met lekkere hapjes voer je leuke gesprekken over literatuur.

Kinderen kunnen in de Digi Playground van de bieb naar hartenlust experimenteren met nieuwe digitale technieken. Bouw bijvoorbeeld je eigen Lego-robot of maak een gekke foto voor een greenscreen. Of bezoek eens een kindercollege: op 16 oktober komt een echte politieagent in Bibliotheek Millingen aan de Rijn vertellen over zijn werk. Alle kinderactiviteiten zijn gratis toegankelijk.

Meer weten over het nieuwe programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Kijk op www.obgz.nl/agenda voor meer informatie. Of pak een programmaboekje mee in de bieb.