(foto: Ilona Kuster)
(foto: Ilona Kuster)

Leer alles over glas tijdens de interactieve open dag

Specialist in glasbewerking
geeft een kijkje in de keuken

MALDEN - Hoe wordt een portretfoto in een glasplaat gegraveerd en hoe wordt glas in lood gemaakt en ook nog in isolatieglas geplaatst? Je kunt het komen bekijken op zaterdag 7 september bij Glas en Graveeratelier Decorama. Sterker nog; je mag ook zélf aan de slag!

Alle mogelijke manieren om glas te bewerken zijn deze dag van dichtbij te zien. Van het snijden, slijpen of graveren van onder andere glazen naamborden tot bijvoorbeeld het samensmelten van gekleurde stukjes glas waardoor er mooie sieraden ontstaan. En wat is nu het verschil tussen lasergraveren en zandstralen? Het team van Decorama demonstreert het allemaal graag. 'Maar bezoekers van de open dag mogen ook zelf glas gaan bewerken', legt eigenaar Arjan Bouckaert enthousiast uit. Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht, zodra hij vertelt over zijn prachtige ambacht. 'Ik wilde altijd al graag met mijn handen werken', zegt hij daarover en nu doe ik dat elke dag. Om verdere groei mogelijk te maken deed hij belangrijke investeringen. 'Uniek in onze regio! We hebben een professionele glasslijpmachine aangeschaft waarmee je kleine en grote glas- en spiegelplaten kunt slijpen. Daarnaast hebben we deze dag een speciale gast; Irma van Irmadammekes zal workshops gaan geven. Ze zal laten zien hoe zij haar tekeningen op keramiek maakt.'

U bent van harte welkom om dit alles te komen bekijken tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor kinderen zijn er leuke gratis workshops en natuurlijk zal iets lekkers bij de koffie en thee niet ontbreken. Wil je deze dag deelnemen aan een workshop? Meer informatie vind je op: www.decorama.nl.

Decorama Glas-& Graveeratelier, De Hoge Brug 24a in Malden. T: 024 6758758.