Nachtvlinder opstelling. (foto: Natuurmonumenten)
Nachtvlinder opstelling. (foto: Natuurmonumenten) Natuurmonumenten

Nationale Nachtvlindernacht in Heumensoord

MALDEN - 's Avonds komt de natuur tot leven. Alles wat overdag verborgen leeft, komt 's nachts tevoorschijn. Zoals nachtvlinders die alleen in het donker actief zijn. Om deze, vaak prachtige, vlinders te zien organiseert Natuurmonumenten tijdens de Nationale Nachtvlindernacht op zaterdag 31 augustus een nachtvlinderavond in Heumensoord bij Nijmegen.

De natuur In Heumensoord is ontzettend leuk. In het gevarieerde natuurgebied vind je niet alleen bossen, maar ook stuifzand, heide en lossen bomengroepjes op de heide. Hier vinden we nachtvlinders als de tauvlinder en ook de schijnnonvlinder. Door de grote afwisseling in begroeiing en in overgangen van heide naar bos komen hier vele nachtvlinders voor. Een goede uitgangsbasis voor een fantastische avond. Nachtvlinderexperts zullen op 31 augustus opstellingen maken van lampen en doeken waar de vlinders vervolgens op af komen.

Wil je ook meedoen met deze bijzondere avond? Vanaf 21.00 uur staan de vlinderexperts klaar om je alles over deze mooie vlinders van de nacht te vertellen. De nachtvlindernacht duurt tot ongeveer 01.00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken en mee te genieten. Start bij het beheerkantoor van Heumensoord aan de Scheidingsweg 99 in Malden (Nijmegen). Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dat kan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken op activiteiten.