Monument Derde Baan operatie Veritable. (foto: M. Wouters)
Monument Derde Baan operatie Veritable. (foto: M. Wouters) M Wouters

Euregio Vrijheidswandeling

in het kader van 75 jaar Vrijheid

GROESBEEK - Bij de Euregio Vrijheidswandeling, het jaarlijks terugkerende grensoverschrijdende wandelevenement wil stichting Wandelen in Vrijheid de nadruk leggen op het wandelen in vrijheid en het beleven van de vrijheid. De stichting wil ook de herinnering levend houden en het bevorderen van de positieve betrekkingen tussen Nederland en Duitsland.

De monumenten en herdenkingspunten en de Canadese begraafplaats in Groesbeek en oorlogsbegraafplaats Donsbrüggerheide in Duitsland zijn belangrijk aanwezig op /of in de nabijheid van de routes.

Deze wandeltocht is voor iedereen die wandelen leuk vindt. De routes gaan door de mooie grensstreek van Nederland en Duitsland met een gratis entree aan het vernieuwde Vrijheidsmuseum. Hier wordt ook het Bevrijdingsfestival en kindermarkt gehouden..

Dit jaar is er extra aandacht voor 75 jaar Vrijheid met een 75HM tocht (7,5km) Geschikt voor iedereen met of zonder beperking, ook voor rolstoelgebruikers en wandelwagens, Kinderen van basisschool "t Vossenhol in Groesbeek zorgen voor 75 markeringen op de route alles in het teken van 75 vrijheid.

Stichting Uniek Wandelen Nederland organiseert en stimuleert wandelen voor mensen met een beperking.Ze zal met een groep deelnemen aan de 75HM tocht. Inschrijven hiervoor is mogelijk via www.uniek-wandelen.nl.

Stichting Wandelen in Vrijheid organiseert dit evenement in samenwerking met het Vrijheidsmuseum, Euregio Rijn-Waal, Tourist Info Center Kranenburg, Heemkunde Berg en Dal en Gemeente Berg en Dal, Infocentrum WO2 en provincie Gelderland. Meer info staat op www.wandeleninvrijheid.nl per email wandeleninvrijheid@outlook.com.