(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Alt Opel-treffen in Groesbeek

GROESBEEK – Het afgelopen weekend heeft op camping De Oude Molen aan de Wylerbaan in Groesbeek het eerste Alt Opel-treffen plaatsgevonden. Vrijdagmiddag kwamen de Opel oldtimers vanaf de jaren 1938 tot 1953 in Groesbeek aan en zochten hun gereserveerde plek op de camping op.

In totaal arriveerden 36 exemplaren van Opel Olympia's, Opel Kaptäns en Opels Admiraals afkomstig uit Nederland, Duitsland en Luxemburg. Alle oldtimers waren op z'n best uitgedost en kregen op de camping al voldoende aandacht van de overige campinggasten. Bert en Wilma Derks die zelf een Opel oldtimer stationcar bezitten, hebben dit Opelgebeuren naar Groesbeek weten te krijgen. Na een lange rit om naar Groesbeek te komen werden de Opelfanaten met 'De Groesbeek Express' (toeristentreintje) naar diverse wijnboeren waaronder het Nederlands Wijncentrum gebracht om te genieten van de prachtige uitzichten en uiteraard de wijn.

Vrijdagavond was er een heuse barbecue op de camping. Zaterdagmorgen om 09.30 uur vertrokken de trotse bezitters met een rondrit door het prachtige Berg en Dalse land. Uiteindelijk kwamen bij camping Klein Amerika aan voor een lunch en een sanitaire stop. Vandaar vertrok de stoet naar Langenboom waar een bezoek werd gebracht aan het Van Schaijkmuseum. Terug in Groesbeek stond er een buffet te wachten gevolgd door een gezellig samenzijn waarbij Opel centraal stond. Zondagmorgen voordat men weer huiswaarts keerde, was er een 'kofferbakverkoop' met uiteraard onderdelen van Opels. Iedereen was tevreden; vooral Bert en Wilma Derks, die de organisatie perfect voor elkaar hadden.