Musica Agatha, Twan, Lia, Marijke en Jacqueline. (foto: Marcel Haane)
Musica Agatha, Twan, Lia, Marijke en Jacqueline. (foto: Marcel Haane) Marcel Haane

Zomeropenstelling

Kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - “Heerlijk om in jullie kerk te spelen. De akoestiek is geweldig. Wij komen graag.”

Musica Agatha: Vier mensen die graag muziek maken. Twan en Marijke Elissen, Lia van Elk en Jacqueline den Boer. ‘Musica Agatha’ betekent ‘mooie muziek.’ En dat maken ze! “Ontroerend mooi,” liet een van de bezoekers weten. Vrijdag spelen zij voor de derde keer tijdens deze zomeropenstelling en ze zijn ook nog te horen op zondag 15 september van 13.00 tot 15.00 uur.

Ook de foto-expositie 'Licht en Lucht' van Jannie Schaapman uit Groesbeek is inspirerend en krijgt positieve reacties. Die is nog te zien tot en met vrijdag 13 september en dan nog tijdens Open Monumenten Weekend op 14 en 15 september. Ook die beide dagen is er muziek in de kerk. Het volledige programma voor Open Monumenten Weekend staat op de site.

Met een concert op zondagmiddag van sopraan Tineke Rietbergen uit Mook en haar muzikale vrienden wordt de Zomeropenstelling aan de Groesbeek afgesloten. De repetities daarvoor zijn in volle gang!

"Wat een mooi boek!" Het boek ‘Geschiedenis van Groesbeeks oudste kerk en 400 jaar protestantse gemeente,’ geschreven door Gerrie Driessen is te koop in de kerk. Een boek vol mooie verhalen en anekdotes en met 400 jaar rijke Groesbeekse geschiedenis. Een nieuwe inwoonster van Groesbeek ging er blij mee naar huis.

De kerk met zijn eeuwenoude toren en bijzondere kerkhof met drie oorlogsgraven is vrijdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Vrije inloop. Van harte welkom! De koffie staat klaar. Thee ook! www.pkn-groesbeek.nl.