(foto: Arrianne Kersten)
(foto: Arrianne Kersten) Arrianne Kersten

Finale Switch '87 Beachcompetitie

MILLINGEN - Zondag 25 augustus werd op sportpark De Hove de kruisfinales en finale van de Switch beachcompetitie 2019 gespeeld. Voor het eerst dit seizoen werd een echte competitie georganiseerd waaraan totaal veertien teams verdeeld over twee poules deelnamen. De beste nummers 1 en 2 uit beide poules speelden om 13.00 de kruisfinales.

Het was deze zondag perfect weer om te beach, warm en volop zon. Bertram en Jeroen wonnen redelijk eenvoudig met 2-0 van Brigitte en Sadé. De wedstrijd tussen Niké/Charlotte en Ruth/Patricia werd in de beslissende derde set gewonnen door Ruth/Patricia. Na wat rust en een drankje onder de parasol waren de teams gereed voor de finale. De eerste set was duidelijk voor Ruth/Patricia. In de tweede set gingen de mannen voortvarend van start en stonden al snel ruim voor. De dames kwamen goed terug maar de winst ging toch naar Jeroen/Bertram. Even een korte drinkpauze en weer door naar de beslissende derde set. Hoewel de mannen de tactiek van de tweede set wilde herhalen waren het nu Patricia en Ruth die goed van start gingen. Ze bouwden een grote voorsprong op en gaven die niet meer uit handen. De kampioenen van dit jaar zijn Ruth en Patricia, proficiat! Uit handen van de organisatie ontvingen ze een wisselbeker, beschikbaar gesteld door Wieland Sportprijzen.

Redelijk wat leden kwamen deze warme zondagmiddag naar het sportpark om de spelers aan te moedigen. Voor volgend jaar hoopt de vereniging op nog meer teams die deelnemen aan de beachcompetitie.