Herdenking Market Garden in Beek

BEEK - Maandag 17 september vindt de herdenking van de bevrijding van Beek plaats om 19:55 uur bij de monumenten aan het John P. Foley-plantsoen.

De dienst voorafgaand hieraan begint om 19:00 uur met medewerking van P. Houterman, het Gemengd Koor onder leiding van organist Cor van Wageningen en de Beekse schutterij B.U.B.

Tijdens de bijeenkomst bij de monumenten spreken vertegenwoordigers van het College van B & W van de gemeente Berg en Dal en de gemeente Kranenburg. Leerlingen van basisschool De Biezenkamp en Havo Notre Dame des Anges leveren een bijdrage in de vorm van gedichten. Zangkoor De Small Stream & Rush Camp Carolsingers en harmonie K.N.A. uit Beek verzorgen de muzikale ondersteuning. Er is gelegenheid tot het leggen van bloemstukken. Na afloop van de herdenking is er de mogelijkheid om bij hotel Spijker een kopje koffie of thee te drinken.

Leerlingen basisschool

Op maandag 17 september herdenken de leerlingen uit groep 8 van basisschool De Biezenkamp uit Beek, dat dankzij deze operatie Market Garden, hier het einde van de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Zij doen dit samen met leerlingen van de Euregio Realschule uit het naburige Kranenburg (D). Nadat de leerlingen het nodige is verteld over WO II, door ooggetuigen, gaan zij op pad richting de Duivelsberg. Ze lopen voor een deel de route die John Foley en zijn mannen toen ook hebben afgelegd en bekijken onderweg de nog altijd zichtbare schuttersputten. Zij houden een herdenking bij het monument en zingen daar het Lied van de Vrede. De leerlingen van De Biezenkamp zijn ook actief betrokken bij de zorg voor de beide oorlogsmonumenten.