Buurtbewoners praten mee over herplaatsing speeltoestellen. (foto: Peter Hendriks)
Buurtbewoners praten mee over herplaatsing speeltoestellen. (foto: Peter Hendriks) Peter Hendriks

Terugplaatsen speeltoestellen bij De Tuier in Groesbeek

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal gaat de speeltoestellen bij de Tuier in Groesbeek herplaatsen.

Alle buurtbewoners van de wijk de Drulse Beek en toekomstige bewoners van appartementencomplex De Zwanenbloem waren welkom om mee te denken. Wethouder Fleuren en twee groenbeheerders van de gemeente Berg en Dal waren op locatie.

Omdat de ruimte kleiner geworden is, kunnen de speeltoestellen niet precies op de oude plek teruggeplaatst worden. Omdat de gemeente met de toestellen moet schuiven, wilde zij graag ideeën horen over de indeling van de speelplek en de locatie van de speeltoestellen.

Vanwege de bouwactiviteiten heeft de gemeente de speelplek tijdelijk verwijderd en de toestellen opgeslagen. Zij vonden het niet verantwoord om kinderen zo dicht bij een bouwplaats te laten spelen. Nu de bouw bijna klaar is, willen ze de speeltoestellen terugplaatsen.

Het einde van de bouw van appartementencomplex De Zwanenbloem aan de Tuier is in zicht. De omgeving wordt woonrijp gemaakt. Dit betekent dat het terrein rondom de appartementen ingericht wordt. Op basis van alle ideeën bepaalt de gemeente de definitieve locatie van de speeltoestellen. Naar verwachting plaatst de gemeente de tijdelijk weggehaalde speeltoestellen terug in september.