Euregio Vrijheidswandeling

in kader van 75 jaar Vrijheid

GROESBEEK - De 12e Euregio Vrijheidswandeling in kader van 75 jaar Vrijheid is op zondag 15 september. Het is een wandeling voor iedereen, die wandelen leuk vindt door de mooie grensstreek van Nederland en Duitsland met een gratis bezoek aan het vernieuwde Vrijheidsmuseum.

Bij dit jaarlijks terugkerende grensoverschrijdende wandelevenement wil stichting Wandelen in Vrijheid de nadruk leggen op het wandelen in vrijheid en het beleven van de vrijheid en de herinnering levend houden. Op /of in de nabijheid van de routes zullen de monumenten ,herdenkingspunten en de Candese begraafplaats Groesbeek en oorlogsbegraafplaats Donsbrüggerheide (Dld) belangrijk aanwezig zijn.

In het kader van 75 jaar Vrijheid is er een speciale route van 75HM (7,5km) Deze wandeling is geschikte voor iedereen met of zonder beperking , ook voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of wandelwagen. Kinderen van basisschool 't Vossenhol zorgen voor 75 markeringen op deze route.

Stichting Uniek Wandelen Nederland organiseert en stimuleert wandelen voor mensen met een beperking . zij zullen met een groep deelnemen aan de 75HM. Inschrijven hiervoor is mogelijk via www.uniek-wandelen.nl.

Informatie voor startplaatsen en tijden zie www.wandeleninvrijheid.nl per email is de stichting te bereiken op wandeleninvrijheid@outlook.com.