Afbeelding
Foto:

Poëzie schrijven kun je leren?

MOLENHOEK - Dorpsdichter Marjolein Pieks maakte de dichter in mensen los tijdens een workshop poëzie schrijven 27 augustus in het ontmoetingspunt LOP van de Dorpsraad Molenhoek. Deze organiseert de poëziewedstrijd in het kader van Market Garden.

Na een rondje vraag en antwoord over wat vrijheid voor de workshop deelnemers betekent, volgde voor de deelnemers een vrij onbekende methode om creativiteit te stimuleren: vrij associëren! Dit keer te beginnen met waaraan je denkt bij Afrika in een woord.
Hoe kom je dan vervolgens tot een gedicht over vrijheid?: Op elkaars woorden werd vervolgens verder geassocieerd. Met twee woorden uit een reeks moesten de deelnemers vervolgens zien te komen tot een gedicht in combinatie met vrijheid. Zweten?

Verrassende gedichten!

De deelnemers waren blij verrast over hun eigen en elkaars resultaten: Er zat meer dichtkunst in henzelf dan verwacht en via een leuke omweg schreven ze rake resultaten rond vrijheid.
Marjolein Pieks heeft de deelnemers met haar dichtoefeningen bewuster gemaakt dat een gedicht schrijven niet zweten op je zolderkamer hoeft te zijn, maar vooral spelen met woorden. Het wordt pas goed wanneer de tekst ook iets met anderen doet.

Gedichten kunnen worden ingezonden tot 13 sept 2019 naar info@dorpsdichterheumen.nl.
De handleiding voor een gedicht over vrijheid / bevrijding op de site van de dorpsdichter Heumen helpt je op weg. Zie: http://www.dorpsdichterheumen.nl/.

Elke eerste woensdag van de maand kun je de dichter in jezelf ontdekken tijdens de schrijfworkshop (10.00-12.00 uur) in de kringloopwinkel Vintage & More in Malden.