(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Groesbeek viert ouderwets kermis in schutterstent op De Horst

GROESBEEK-DE HORST – Als je in Groesbeek en daarbuiten zegt Groesbeekse kermis dan denkt men aan de schutterstent in het kerkdorp De Horst want daar wordt op de maandag al vele jaren kermis gevierd. Van heinde en verre komen oud-Groesbekers naar De Horst om daar kermis te vieren en waar men oud-bekenden tegenkomt van school, werk, oud-buren et cetera.

De twee horecabedrijven -café zaal Hopmans aan de Hoge Horst en café Zaal Oomen aan de Reestraat- hebben om het jaar de schutterstent naast hun café staan. Dit jaar staat de grote schutterstent van schutterij Sint-Hubertus bij café zaal Oomen. In de tent speelt de kermisdagen het bekende orkest Undercover, dat de vele honderden kermisvierders wat muziek betreft op hun wenken bedient.

De kermismaandag begon met een schutters mis in de kerk op De Horst die werd voorgegaan door de nieuwe pastoor Aloys van Velthoven – die de harten stal van vele schuttersvrienden. Daarna vond de installatie plaats van koning Jeu de Ruyter door burgemeester Slinkman in de tent. Samen met zijn hofdames Carla en Inge zal hij de komende kermisdagen de scepter zwaaien over de schutterstent op De Horst. Afgevaardigden van schutterijen uit Wyler / Lagewald en Milsbeek, waaronder Keizer Ely Cobussen en de gemeentelijke Schutterskoningin Marie Jacobs van Gennep aanwezig.