Inloophuis De Korenbloem

draagt het stokje over

GROESBEEK - Inloophuis De Korenbloem zet al een aantal jaren in Groesbeek de deur open voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, aan informatie of contact met lotgenoten. Deze inloop was speciaal bedoeld voor mensen die kampen met kanker of een andere ernstige ziekte, en voor hun naasten.

Het bestuur van De Korenbloem heeft in goed overleg met Het Marikenhuis in Nijmegen besloten het roer om te gooien. De vaste locatie in De Mallemolen wordt opgegeven, en de activiteiten zullen zich voortaan vooral richten op voorlichting en thema-avonden. Tijdens die bijeenkomsten kan iedereen in contact komen met daartoe opgeleide gastheren en gastvrouwen. De zorg zal worden overgenomen door Het Marikenhuis in Nijmegen, dat al een groot deel van de regio rond Nijmegen ‘bedient’.
De overdracht wordt gemarkeerd door een thema-avond ‘Kanker heb je niet alleen’ die De Korenbloem en Het Marikenhuis gezamenlijk organiseert (zet de datum alvast in uw agenda, maandag 14 oktober vanaf 19:00 in ‘t Groeske in Groesbeek).

Het Inloophuis De Korenbloem kijkt terug op een aantal bewogen jaren waar tientallen vrijwilligers, vaak zelf ‘ervaringsdeskundige’, geheel belangeloos hun tijd en energie hebben ingezet om mensen uit Groesbeek en omgeving die met een ernstige ziekte kampten, te ondersteunen, met activiteiten en een luisterend oor. We zijn hen heel erg dankbaar voor hun inzet, maar moeten helaas constateren dat de bedoelde zorg op een andere manier moet worden georganiseerd.

"Als u wilt meedenken en meepraten over de toekomstplannen, moet u zeker naar de thema-avond komen!"