(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Dr. K.D. Liem uit Molenhoek

Officier in Orde van Oranje Nassau

NIJMEGEN-MOLENHOEK - Dr. Kian Djien Liem ( 66 ) uit Molenhoek heeft vrijdagmiddag tijdens een symposium in de Tuinzaal van het Radbouwumc uit handen van burgemeester mr. drs. W. Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar de Koninklijke Onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau opgespeld gekregen. Burgemeester Gradisen had een uitgebreid woord voor de decorandes.


Dr. Liem wordt omschreven als een aimabele arts, prettig collega vrijwilliger tijdens patiënten bijeenkomsten en betrokkenpartner die zich inzet voor de kwaliteit van zorg. Hij is vriendelijk en bescheiden maar neemt wel altijd actief deel aan de discussie en wordt vaak geconsulteerd in moeilijke kwesties, waar zijn afgewogen oordelen respect afdwingen. Hij heeft ook altijd oog gehad voor de ouders, ook die van overleden kinderen waarvoor herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd werden.
Burgemeester Gradisen benadrukte dat er steeds weer het beeld naar voren komt van een deskundig specialist die toegewijd en betrokken is. 'In brede zin kan worden gezegd dat de heer Liem zich als kinderarts neonatoloog in het bijzonder heeft ingezet voor het redden van het leven van vele zieke pas– en vroeg geborenen, zodat ze gezond verder kunnen leven en ontwikkelen en zo later normaal kunnen functioneren in de samenleving', aldus burgemeester Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar waar de heer Liem woonachtig is.