Afbeelding

SchuldHulpBuddy Berg en Dal

breidt uit naar groter regio

REGIO - Nu blijkt dat SchuldHulpBuddy in Berg en Dal de afgelopen drie jaar duidelijk in een behoefte voorziet, is van verschillende kanten de vraag gesteld of diezelfde vrijwillige hulp bij (dreigende) financiële schulden ook georganiseerd kan worden in de gemeente Heumen en in de gemeente Mook en Middelaar.

Na afstemming met de sociale afdelingen van beide gemeentes en met een aantal betrokken vrijwilligers uit verschillende kerken en andere organisaties, lijkt er voldoende basis om verdere stappen te zetten. Ilona van den Dobbelsteen, die van begin af aan als buddy bij Stichting SchuldHulpBuddy Berg en Dal heeft gewerkt, heeft zich gemeld om als coördinator in Mook en Middelaar te fungeren.

SchuldHulpBuddy’s gezocht

Om te kunnen starten met SchuldHulpBuddy in de gemeente Heumen en in de gemeente Mook en Middelaar en ook om het werk in de gemeente Berg en Dal voort te zetten, is SchuldHulpBuddy op zoek naar betrokken buddy’s (acht per gemeente) die directe begeleiding willen bieden aan mensen met problematische schulden. Voor de gemeente Heumen wordt daarnaast nog een coördinator gezocht.

Alle buddy’s krijgen een training aangeboden door ervaren financieel experts, werken samen met elkaar en krijgen ondersteuning van de coördinator.

Interesse? Wie zijn of haar ervaring en talenten wil inzetten kan voor meer informatie kijken op www.schuldhulpbuddy.nl of vragen stellen aan de coördinatoren Ilona van den Dobbelsteen (Mook en Middelaar / Heumen) en Marinus Wijnsma (Berg en Dal). Contact leggen en aanmelden kan via 06 13081734 of via info@sshb.nl.