Open dag bij honderdjarige

vrijwillige brandweer Groesbeek

GROESBEEK - In 1919 werd in Groesbeek de vrijwillige brandweer opgericht. Nu honderd jaar na dato wil het korps niet ongemerkt aan deze mijlpaal voorbij gaan. Op zondag 22 september is er van 10:00 - 16:00 uur een open dag voor alle inwoners en belangstellenden.

Burgemeester Slinkman zal aanwezig zijn voor een korte toespraak rond 13:30 uur. Daarnaast is er ruim de tijd om rond te kijken rondom de brandweerkazerne en te genieten van de verschillende demonstraties, voertuigen, materialen en stands. Ook zullen er kinderactiviteiten plaatsvinden. Niet geheel onbelangrijk kunnen de bezoekers ook kennismaken met onze vrijwilligers.

"Doordat we voor alle activiteiten niet voldoende ruimte hebben op ons eigen terrein, gebruiken we ook een deel van de openbare weg. De Industrieweg wordt afgesloten vanaf de Spoorlaan tot iets voorbij de gemeentewerf (ASG en Welbie blijven bereikbaar). De woningen blijven gewoon bereikbaar via de Spoorlaan. Wij zullen ons best doen om de hinder voor de omwonenden en buurtondernemers tot een minimum te beperken."

Voor vragen kunt u per e-mail contact opnemen met de groepchef post Groesbeek Paul van Ooijen op paul.van.ooijen@vrgz.nl.