Ommetje Kekerdom. (foto: Harry Hampsink)
Ommetje Kekerdom. (foto: Harry Hampsink) Harry Hampsink

Opening vijfde wandelroute in serie dorpsommetjes

Kekerdom als schakel tussen

poldernatuur en wilde natuur

BERG EN DAL - Op 15 september, tijdens de traditionele Open Monumentendag, ziet het ‘ Rondje Kekerdom’ het licht. Om 10.30 uur houdt Johan Bekhuis een lezing over de relatie tussen de Millingerwaard en het dorp Kekerdom en daarna opent wethouder Irma van der Scheur het rondje Kekerdom.

De wandeling duurt een klein uur en laat de mooie plekken zien. Een prachtige afwisselende wandeling waarin het mooiste van twee werelden samenkomt. De wereld van de polder en geschiedenis van de mensen aan de ene kant, maar ook boeiende wilde riviernatuur aan de andere kant. Met de kleurrijke flyer kan ieder de wandeling op eigen gelegenheid doen.

Op 15 september heeft de ‘stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom’ een aantrekkelijk programma gemaakt voor de hele dag. Het thema van Open Monumentendag 2019 is 'Plekken van plezier'. Dat Kekerdom door zijn mooie ligging een plek van plezier is hebben we kunnen beleven tijdens de landschapsparade in 2018. Het verhaal van de plek en de directe omgeving is met inzet van heel veel vrijwilligers, zichtbaar gemaakt. Het Rondje Kekerdom is het resultaat met dit keer een blijvend karakter.

Het volledige programma staat op www.openmonumentendag.nl. De routes van de serie dorpsommetjes in gemeente Berg en Dal zijn kosteloos via www.wandeleninbergendal.nl of www.vianatura.nl te verkrijgen. Informatie: Kitty Gerritsen, Kekerdom 06 19059086 en Tiny Wigman, Via Natura 06 15699350.